taiji fundamentals qigong

Δημοσιεύτηκε από τον/την Έλσα Κασάπογλου στις

Νέο διαδικτυακό μάθημα
Από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου
κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00 – 19:00*

Το Taiji Fundamentals Qigong (Τσι Γκονγκ των Θεμελιωδών του Τάι Τσι) του Μάστερ Alex Dong είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασκήσεων που απευθύνεται εξίσου σε ασκούμενους ή μη στο Τάι Τσι Τσουάν. Τα οφέλη του συστήματος είναι πολλά. Σε σωματικό επίπεδο αυξάνει σημαντικά την ευλυγισία, τη δύναμη, και την ενέργεια, βελτιώνει τη στάση, το συντονισμό των κινήσεων, την αντοχή, την ισορροπία και τη σταθερότητα. Για τους ασκούμενους στο Τάι Τσι Τσουάν, είναι ένα ιδανικό πολεμικό Τσι Γκονγκ για όλα τα επίπεδα και όλα τα στυλ, καθώς τους βοηθά να κατανοήσουν και να μελετήσουν τις θεμελιώδεις αρχές και ενέργειες, και να αποκτήσουν σταθερή και γερή βάση. Αποτελείται από εύληπτες και εύκολες ασκήσεις, που μπορεί να κάνει κανείς χωρίς να χρειάζεται πολύ χώρο.

To μάθημα διδάσκει η Ελσα Κασάπογλου, μαθήτρια της Λύδιας Τυλλιανάκη, και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Dong style Taijiquan από τον Master Alex Dong. Το διαδικτυακό μάθημα θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Zoom κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:00 με 19:00 και υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές να λαμβάνουν μαγνητοσκοπημένο το μάθημα σε περίπτωση που δεν μπορούν να συμμετέχουν.
Για την εγγραφή σας και περισσότερες πληροφορίες είναι απαραίτητο να τηλεφωνήσετε στο 6974204955


Σχετικά με το Taiji Fundamentals Qigong
(Τσι Γκονγκ των Θεμελιωδών του Τάι Τσι)

Αποτελείται από τρία σύνολα (Fundamentals 1, 2 & 3), και όπως μας εξηγεί ο ίδιος ο Μάστερ, το δημιούργησε με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να βελτιωθούν στο Τάι Τσι Τσουάν πιο γρήγορα. Μέσα από την πολυετή εμπειρία του σε σεμινάρια ανά τον κόσμο ο Μάστερ αποφάσισε να συγκεντρώσει τις θεμελιώδεις αρχές του Τάι Τσι Τσουάν στις οποίες οι μαθητές δυσκολεύονται συνήθως, και να δημιουργήσει ένα ξέχωρο σύνολο ασκήσεων, που με την εξάσκηση τους οι μαθητές να μπορούν να επικεντρωθούν και να κατανοήσουν συγκεκριμένες ενέργειες, και κινήσεις, και να επιταχύνουν την πρόοδο τους.

Το κάθε μέρος δουλεύει διαφορετικά. Ενδεικτικά και επιγραμματικά, το 1 μέρος εστιάζει στο άνοιγμα, στη χαλάρωση των ώμων και της άνω πλάτης, στην έκταση της ενέργειας και στο συντονισμό. Στο 2 μέρος το σώμα κινείται βαθύτερα, επικεντρώνεται στη στρογγυλότητα, τον διαχωρισμό και την ενότητα. Στο 3ο μέρος επικεντρώνεται στο ρίζωμα, της αντίθετες ενέργειες, και τη σπειροειδή κίνηση.

Συμπεριέλαβε επίσης στο σύστημα τέντωμα των μυών (stretching), και ενεργειακή άσκηση, με αποτέλεσμα τεράστια οφέλη στην ευελιξία και ενδυνάμωση των μυών και των τενόντων, αύξηση της ζωτικής ενέργειας, και τη συγκέντρωσης των ασκούμενων, και κατά συνέπεια και βελτίωση της υγείας.

Δημιούργησε έτσι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενδελεχούς άσκησης, όμως ταυτόχρονα έδωσε έμφαση στο να είναι απλό και εύληπτο, ώστε να μην χρειάζεται να περάσουν χρόνια μαθαίνοντας τα βήματα. Μπορεί λοιπόν κανείς να μάθει και τα 3 μέρη σε λίγους μήνες, εβδομάδες ή ακόμα και σε λίγες μέρες ανάλογα τον χρόνο που διαθέτει.

Πολλοί μαθητές από όλο τον κόσμο είναι ενθουσιασμένοι με το σύστημα αυτό καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες τους έχουν δει μεγάλη βελτίωση στην ευελιξία, τη δύναμη, τη στάση τους, και φυσικά στο Τάι Τσι Τσουάν. Παράλληλα όμως αναφέρουν και “παράπλευρα” οφέλη σε σχέση με την κινητικότητα και τους πόνους σε ώμο και πλάτη.

Μας λέει χαρακτηριστικά ο Μάστερ Άλεξ Ντονγκ “Σε περίπου τρία χρόνια από τότε που άρχισα να διδάσκω τα βασικά Qigongs, οι μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν δει μεγάλες βελτιώσεις στην ευελιξία, τη δύναμη, τη στάση τους και φυσικά το Tai Chi. Αυτό που είναι ακόμα πιο καταπληκτικό και υπερβαίνει τις προσδοκίες μου είναι η αποτελεσματικότητα στη μείωση του πόνου στον ώμο και στην πλάτη. Αυτές οι ασκήσεις έχουν βοηθήσει ακόμη και τη θεραπεία ανθρώπων με κακή στάση και σύνδρομο παγωμένου ώμου.”

Κατηγορίες: onlineΜαθήματα

error: Content is protected !!