Μάστερ Άλεξ Ντονγκ

Ο Master Alex Dong είναι Master του Τάι Τσι Τσουάν τέταρτης γενιάς της οικογένειας Dong (Tung) και είναι δισέγγονος του Grand Master Dong Ying Jie που ήταν μαθητής του Yang Cheng Fu.

Ξεκίνησε την επίσημη εκπαίδευσή του με τον πατέρα του, Grand Master Dong Zeng Chen σε ηλικία πέντε ετών στην επαρχία Hebei, την καρδιά των πολεμικών τεχνών στην Κίνα. Το 1983, σε ηλικία δώδεκα ετών, μετακόμισε στη Χονολουλού της Χαβάης, όπου συνέχισε την εκπαίδευσή του με τον πατέρα του και σπούδασε επίσης με τον παππού του, Grand Master Dong Hu Ling, ο οποίος είχε σημαντική επιρροή στη μάθησή του. 

Το 1991 ενώ εκπροσωπούσε την πολιτεία της Χαβάης στο αμερικανικό εθνικό πρωτάθλημα Tai Chi Chuan Push Hands, του απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου πολεμικού πνεύματος.

Διδάσκει από την ηλικία των 15, και βοηθούσε τον πατέρα του στη μετάφραση από τα κινέζικα στα αγγλικά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. 

Το 1990 ξεκίνησε τη δική του τάξη στη Χαβάη και έκτοτε συνεχίζει να διδάσκει σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο με σεμινάρια σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Το 2003, μετεγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου διδάσκει και ίδρυσε το Alex Dong International Taijiquan Association όπου διδάσκονται οι αυθεντικές αρχές του Taijiquan και μέσω αυτής της διδασκαλίας ο Master Dong θέλει να διαδώσει και να κάνει προσιτή την τέχνη του Taijiquan.

Ίδρυσε τo Tung Ying Jie Taiji Legacy προς τιμήν του παππού του για να διατηρήσει τις παραδόσεις του οικογενειακού στυλ Dong και να αναγνωρίσει τον Tung Ying Jie ως έναν από τους σημαντικότερους ασκούμενους στην ιστορία του Taijiquan. Ο Μάστερ Ντονγκ μετέφρασε ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου του Tung Ying Jie με τίτλο Taijiquan Explained που αναφέρεται συνήθως ως Το Κόκκινο Βιβλίο.

Είναι ένας αφοσιωμένος δάσκαλος που δίνει στους μαθητές του την πραγματική ουσία του Taiji που τους μεταδίδει ενθουσιασμό να εργαστούν σκληρότερα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Υπογραμμίζει επίσης το ρόλο της μαλακής φόρμας Yang στη βελτίωση των δεξιοτήτων υγείας και αυτοάμυνας. Ο Alex Dong οδηγεί σεμινάρια παγκοσμίως σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Τσεχία και Ασία και διδάσκει εβδομαδιαία μαθήματα στη Νέα Υόρκη