Το Energy Tai Chi Chuan

Το Energy Tai Chi Chuan είναι το εγχείρημα της Έλσας Κασάπογλου, που μετά από πολυετή μελέτη, θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο την τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν που τόσο αγαπά. Η θετική επιρροή της τέχνης αυτής στο σώμα και την ψυχή, και η ποιοτική διαφορά που έφερε στη ζωή της ήταν τέτοια  που ένιωσε ότι πρέπει να τη μοιραστεί και με άλλους. Η διαδρομή της ως εκπαιδεύτρια μέσα από την αναζήτηση ενός κατάλληλου χώρου, την έφερε στον Πειραιά στο φιλόξενο KouShiKan Dojo του Aikido sensei Μάκη Ποτήρη.

Ο Χώρος

Το dojo που στεγάζει τη σχολή βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά ( 500μ. απο τον ΗΣΑΠ Πειραιά)  και είναι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο από τον ιδρυτή του με πολύ κόπο και αγάπη. Είναι ένας χώρος ιδιαίτερα φωτεινός, καθαρός, και διαμορφωμένος με παραδοσιακό τρόπο που προδιαθέτει θετικά τον ασκούμενο. Προσφέρει ασφάλεια κατά την εξάσκηση με το τατάμι στο πάτωμα, και είναι πρακτικό διαθέτοντας αποδυτήρια ανδρών -γυναικών καθώς και ξεχωριστά W.C. και ντουζ.

Τα μαθήματα

Στο Energy Tai chi Chuan διδάσκεται η εσωτερική τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν καθώς επίσης και Τσι Κονγκ.  Οι μαθητές διδάσκονται την παραδοσιακή φόρμα Τάι Τσι Τσουάν Γιάνγκ στυλ 108 κινήσεων, push hands, και σπαθί – dao, καθώς επίσης και θεραπευτικές ασκήσεις Τσι Κονγκ.
Το Energy Tai Chi Chuan λειτουργεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Τάι Τσι Τσουάν του Alex Dong. Η Έλσα Κασάπογλου έχει εξειδικευτεί και πιστοποιηθεί ως εκπαιδεύτρια από το Dong Ying Jie Taiji Legacy.