Έλσα Κασάπογλου

Τα τελευταία 15 χρόνια η Έλσα Κασάπογλου εκπαιδεύεται αδιάκοπα στο Ντογκ στυλ Τάι Τσι Τσουάν με τη Λύδια Τυλλιανάκη Senior Instructor της οικογενείας Dong, και με τον Μaster Alex Dong Μάστερ 4ης γενιάς της οικογένειας Ντονγκ.

Στο Τάι Τσι Τσουάν έχει εκπαιδευτεί και μελετά σε βάθος Tao lou (φόρμες) και Tui Shu (push hands):
  • Φόρμες με άδεια χέρια : Slow set (Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα Γιάνγκ 108), Dong Family Fast Set (Γρήγορο σετ της οικογένειας Ντονγκ), Fa Jin Set, Hao style set (Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα του στυλ Χάο), Φόρμα Δύο Ατόμων, Advanced set (προχωρημένη φόρμα της οικογένειας Ντονγκ), Simplified set (απλοποιημένη φόρμα της οικογένειας Ντονγκ)
  • Φόρμες με Όπλα: Dao (Κυρτό Σπαθί) απλή και προχωρημένη φόρμα, Jian (Ίσιο σπαθί), Two sticks set (φόρμα με δύο μπαστούνια), βεντάλιες
  • και Push hands
Παράλληλα υπό την επίβλεψη της Λύδιας Τυλλιανάκη έχει μελετήσει σε βάθος και αρκετά συστήματα Τσικόνγκ,
  • μεταξύ των οποίων Στατικό Τσικόνγκ (Ζανγκ Ζουάν), Ba Duan Jin (8 Θησαυροί), Τάι Τσι Τσικόνγκ (Shibashi), Τσικόνγκ των 5 Γιν οργάνων, Τσικόνγκ των 8 ζώων, Ταοϊστικό Τσικόνγκ, Λιαν Γκονγκ, Τσικόνγκ της Άγριας Χήνας (Dayan Qigong), Soaring Crane Qigong (Το Τσικόνγκ του Γερανού που πετάει), Wuji Qigong. Στα συστήματα αυτά παρακολουθεί και σεμινάρια με τους μάστερ Karel και Eva Koshkuba, την μάστερ Wen Mei Yu, και τον μάστερ Duan Zhi Liang.
  • Φυσικά μελετά και έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδεύτρια και τα πολεμικά Τσικόνγκ της οικογένειας Ντονγκ όπως Taiji fundamentals qigong, Mountain Tiger Taiji Gong.
  • Παράλληλα μελετά και έχει πάρει το 2ο βαθμό στο σύστημα Zong Yuan Qigong με τον δάσκαλο George Indulen.

Τα πρώτα βήματα της στη διδασκαλία του Τάι Τσι Τσουάν έγιναν όταν

το φθινόπωρο του 2012 γίνεται βοηθός εκπαιδεύτριας στο πλευρό της δασκάλας της Λύδια Τυλλιανάκη. Είχε έτσι την ευκαιρία να μάθει την τέχνη της διδασκαλίας σε πρακτικό επίπεδο δίπλα σε μια καταξιωμένη και με τεράστια εμπειρία ανώτερης εκπαιδεύτριας (Senior Instructor) του συστήματος Dong Taijiquan. Την εκπαίδευση της συμπληρώνουν και μια εκτεταμένη σειρά ειδικών σεμιναρίων για τη διδασκαλία του Τάι Τσι Τσουάν και του Τσι Γκονγκ.

Θέλοντας να μεταδώσει την αγαπημένη της τέχνη και με παρότρυνση της δασκάλας της ξεκίνησε να διδάσκει από το 2015 συμμετέχοντας ως εκπαιδεύτρια της σχολής Κέντρο Τάι Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης στο πρόγραμμα ελεύθερων μαθημάτων “Τάι Τσι στο Πάρκο” που οργανώνει ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών του Νίκου Ιλαρίδη σε συνεργασία με διάφορες σχολές. Παράλληλα διδάσκει σε τμήματα αρχαρίων, αλλά και σε τμήματα για μικρά παιδιά της σχολής. 

Η ίδρυση της σχολής στον Πειραιά

Το Σεπτέμβρη του 2016 λαμβάνει πιστοποιητικό διδασκαλίας από τον Master Alex Dong, και ιδρύει τη σχολή Energy Tai Chi Chuan, φέρνοντας έτσι την τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν της οικογένειας Ντονγκ στον Πειραιά, και τη Δραπετσώνα. Παράλληλα συνεχίζει να διδάσκει για κάποιο διάστημα στο Κέντρο Τάι Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης, αλλά και να συνεργάζεται με άλλες σχολές του Ντονγκ στυλ Τάι Τσι.

Απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν εμβαθύνει συνεχώς παρακολουθώντας σεμινάρια με τον Μάστερ Άλεξ Ντονγκ, και την Senior Instructor Λύδια Τυλλιανάκη.
Διδάσκει συστηματικά καθώς θέλει να μεταδώσει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την τέχνη Τάι Τσι Τσουάν και να μοιραστεί μαζί τους όλα τα θετικά στοιχεία που εισέπραξε όλα τα χρόνια που τη μελετά.