Έλσα Κασάπογλου

Από το 2008 και μέχρι σήμερα η Έλσα Κασάπογλου εκπαιδεύεται αδιάκοπα στην τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν από τη δασκάλα της Λύδια Τυλλιανάκη (Senior Instructor) που ακολουθεί το στυλ της οικογενείας Tung /Dong (Tung Ying Jie Taiji Legacy) και από τον Μaster Alex Dong .

Έχει εκπαιδευτεί και μελετά σε βάθος:
Φόρμες με άδεια χέρια : Slow set (Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα Γιάνγκ 108), Dong Family Fast Set (Γρήγορο σετ της οικογένειας Ντονγκ), Fa Jin Set, Hao style set (Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα του στυλ Χάο), Φόρμα Δύο Ατόμων.
Φόρμες με Όπλα: Dao (Κυρτό Σπαθί) απλή και προχωρημένη φόρμα, Jian (Ίσιο σπαθί), Two sticks set (φόρμα με δύο μπαστούνια) και Push hands

Παράλληλα υπό την επίβλεψη της Λύδιας Τυλλιανάκη μελετάει και αρκετά συστήματα Τσικόνγκ, μεταξύ των οποίων Στατικό Τσικόνγκ (Ζανγκ Ζουάν), Ba Duan Jin (8 Θησαυροί), Τάι Τσι Τσικόνγκ (Shibashi), Τσικόνγκ των 5 Γιν οργάνων, Τσικόνγκ των 8 ζώων, Ταοϊστικό Τσικόνγκ, Λιαν Γκονγκ, Τσικόνγκ της Άγριας Χήνας (Dayan Qigong), Soaring Crane Qigong (Το Τσικόνγκ του Γερανού που πετάει), Wuji Qigong,  τα Τσικόνγκ της οικογένειας Ντονγκ. Επίσης μελετάει με δάσκαλο τον George Indulen το σύστημα Zong Yuan Qigong.

Από το φθινόπωρο του 2012 έγινε βοηθός εκπαιδεύτρια, μαθαίνοντας έτσι στο πλευρό ενός ανώτερου εκπαιδευτή (senior instructor) όπως η Λύδια Τυλλιανάκη, την τέχνη της διδασκαλίας σε πρακτικό επίπεδο αλλά και με σειρά ειδικών σεμιναρίων για την διδασκαλία του Τάι Τσι Τσουάν.

Θέλοντας να μεταδώσει την αγαπημένη της τέχνη και με παρότρυνση της δασκάλας της ξεκίνησε να διδάσκει το 2015 συμμετέχοντας ως εκπαιδεύτρια της σχολής Κέντρο Τάι Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης στο πρόγραμμα ελεύθερων μαθημάτων “Τάι Τσι στο Πάρκο” που οργανώνει ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών του Νίκου Ιλαρίδη σε συνεργασία με διάφορες σχολές. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει συστηματικά κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα και με το Energy Tai Chi Chuan.

Το Σεπτέμβρη του 2016 λαμβάνει πιστοποιητικό διδασκαλίας από τον Master Alex Dong, και διδάσκει στο Κέντρο Τάι Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης τμήματα αρχαρίων. Την ίδια χρονιά ξεκινά το  Energy Tai Chi Chuan σαν προσωπικό εγχείρημα, διδάσκοντας την τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν και Τσι Κουνγκ στον Πειραιά.

Είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν και συνεχώς εμβαθύνει σε αυτήν παρακολουθώντας σεμινάρια με τον Μάστερ Άλεξ Ντονγκ, και την δασκάλα της Λύδια Τυλλιανάκη. Διδάσκει συστηματικά καθώς θέλει να μεταδώσει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την τέχνη Τάι Τσι και να μοιραστεί μαζί τους όλα τα θετικά στοιχεία που εισέπραξε όλα τα χρόνια που τη μελετά.

error: Content is protected !!