Έλσα Κασάπογλου

Τα τελευταία 15 χρόνια η Έλσα Κασάπογλου εκπαιδεύεται αδιάκοπα στο Ντογκ στυλ Τάι Τσι Τσουάν με τη Λύδια Τυλλιανάκη Senior Instructor της οικογενείας Dong, και με τον Μaster Alex Dong 4ης γενιάς Μάστερ της οικογένειας.

Έχει εκπαιδευτεί και μελετά σε βάθος:
Φόρμες με άδεια χέρια : Slow set (Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα Γιάνγκ 108), Dong Family Fast Set (Γρήγορο σετ της οικογένειας Ντονγκ), Fa Jin Set, Hao style set (Μεγάλη παραδοσιακή φόρμα του στυλ Χάο), Φόρμα Δύο Ατόμων.
Φόρμες με Όπλα: Dao (Κυρτό Σπαθί) απλή και προχωρημένη φόρμα, Jian (Ίσιο σπαθί), Two sticks set (φόρμα με δύο μπαστούνια) και Push hands

Παράλληλα υπό την επίβλεψη της Λύδιας Τυλλιανάκη μελετά και αρκετά συστήματα Τσικόνγκ, μεταξύ των οποίων Στατικό Τσικόνγκ (Ζανγκ Ζουάν), Ba Duan Jin (8 Θησαυροί), Τάι Τσι Τσικόνγκ (Shibashi), Τσικόνγκ των 5 Γιν οργάνων, Τσικόνγκ των 8 ζώων, Ταοϊστικό Τσικόνγκ, Λιαν Γκονγκ, Τσικόνγκ της Άγριας Χήνας (Dayan Qigong), Soaring Crane Qigong (Το Τσικόνγκ του Γερανού που πετάει), Wuji Qigong,  τα Τσικόνγκ της οικογένειας Ντονγκ. Στα συστήματα αυτά παρακολουθεί και σεμινάρια με τους μάστερ Karel και Eva Koshkuba, την μάστερ Wen Mei Yu, και τον μάστερ Duan Zhi Liang. Επίσης μελετά και έχει πάρει το 2ο βαθμό στο σύστημα Zong Yuan Qigong με τον δάσκαλο George Indulen.

Από το φθινόπωρο του 2012 γίνεται βοηθός εκπαιδεύτρια στο πλευρό της ανώτερης εκπαιδεύτριας (Senior Instructor) Λύδια Τυλλιανάκη, μαθαίνοντας έτσι την τέχνη της διδασκαλίας σε πρακτικό επίπεδο. Την εκπαίδευση της συμπληρώνουν και μια εκτεταμένη σειρά ειδικών σεμιναρίων για τη διδασκαλία του Τάι Τσι Τσουάν και του Τσι Γκονγκ.

Θέλοντας να μεταδώσει την αγαπημένη της τέχνη και με παρότρυνση της δασκάλας της ξεκίνησε να διδάσκει από το 2015 συμμετέχοντας ως εκπαιδεύτρια της σχολής Κέντρο Τάι Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης στο πρόγραμμα ελεύθερων μαθημάτων “Τάι Τσι στο Πάρκο” που οργανώνει ο Πανελλήνιος Οδηγός Πολεμικών Τεχνών του Νίκου Ιλαρίδη σε συνεργασία με διάφορες σχολές, αλλά και τμήματα αρχαρίων της σχολής. 

Το Σεπτέμβρη του 2016 λαμβάνει πιστοποιητικό διδασκαλίας από τον Master Alex Dong, και συνεχίζει να διδάσκει στο Κέντρο Τάι Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης. Παράλληλα όμως ιδρύει τη σχολή Energy Tai Chi Chuan, φέρνοντας έτσι την τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν της οικογένειας Ντονγκ στον Πειραιά, και τη Δραπετσώνα.

Απόλυτα αφοσιωμένη στην τέχνη του Τάι Τσι Τσουάν εμβαθύνει συνεχώς παρακολουθώντας σεμινάρια με τον Μάστερ Άλεξ Ντονγκ, και την Senior Instructor Λύδια Τυλλιανάκη.
Διδάσκει συστηματικά καθώς θέλει να μεταδώσει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την τέχνη Τάι Τσι και να μοιραστεί μαζί τους όλα τα θετικά στοιχεία που εισέπραξε όλα τα χρόνια που τη μελετά.