Άλλα Τσι Γκονγκ που είναι στην ύλη μας

Άλλα Τσι Γκονγκ που είναι στην ύλη μας


Τα μαθήματα αυτά
είναι για σας

Αν θέλετε να δυναμώσετε το σώμα σας.

Αν θέλετε να αισθάνεστε πιο ήρεμοι.

Αν θέλετε μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός σας.

Αν θέλετε να είστε πιο ισορροπημένοι.

figures-vertical-white1

 Τάι Τσι Γκονγκ

Το Τάι Τσι Γκονγκ (Taijigong)* γνωστό και ως Tiger Mountain είναι ένα σύνολο επαναλαμβανόμενων στατικών ασκήσεων που βασίζονται σε κινήσεις από το παραδοσιακή αργή φόρμα 108 κινήσεων και σχεδιάστηκε από τον Master Dong Hu Ling να εκτελείται σε όρθια ή και καθιστή θέση για τα άτομα με αναπηρία. Όπως υποδηλώνει το Γκονγκ στο όνομα, στοχεύει στην εργασία και στην εμβάθυνση πάνω στις αρχές του Τάι Τσι Τσουάν και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πραγματικά λεπτομερή και διεξοδική εξάσκηση, κατάλληλη για όλα τα επίπεδα, από την απλή εκμάθηση μιας στάσης, έως την εξάσκηση της εσωτερικής δύναμης.

*δεν πρέπει να συγχέεται με το Σιμπασι Τσι Γκονγκ που είναι γνωστό και ώς Τάι Τσι Τσι Γκονγ (Taiji Qigong – Shibashi). 


Ba duan jin Qigong 
Τσι Γκονγκ των 8 θησαυρών

Το Ba duan jin (Μπα ντουάν τζιν) που στην κυριολεξία σημαίνει “τα οκτώ κομμάτια μεταξένιου υφάσματος” (8 Brocades -μπροκάρ – πολύτιμο μεταξωτό ύφασμα) είναι ένα από τα αρχαιότερα Τσι Γκονγκ και ήταν πάντα πολύ διαδεδομένη άσκηση στην Κίνα.
Ba σημαίνει οκτώ, Duan σημαίνει κομμάτια ή τμήματα, και Jin αναφέρεται στο καλύτερο μετάξι, ή μπροκάρ. Το Jin έχει την βαθύτερη έννοια του πιο ανεκτίμητου και ευεργετικού πράγματος στην κατοχή ενός ατόμου. Το Ba Duan Jin Qi Gong αποτελείται από οκτώ στάσεις και το όνομα υποδηλώνει ότι αυτή η μορφή άσκησης είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορεί να έχει ένα άτομο.


Ταοϊστικό Τσι Γκονγκ των 5 Yin Οργάνων

Η ρουτίνα των πέντε οργάνων είναι ένα ισχυρό σύνολο κινήσεων Qigong που επικεντρώνεται στη ροή του Qi στους yin μεσημβρινούς. Το μάθημα επικεντρώνεται στη χρήση της σωματικής κίνησης, της αναπνοής και των ματιών. Δίνεται έμφαση στη σωστή στάση, τη χαλαρή αναπνοή και ακριβή εστίαση, καθώς μόνο έτσι ο ασκούμενος θα προχωρήσει με οποιαδήποτε άσκηση Qigong.


Λιανγκόνγκ 1, 2 & 3

Το Liangong είναι ένα πλήρες σύνολο θεραπευτικών ασκήσεων για την πρόληψη και την θεραπεία πόνων στο λαιμό, στους ώμους, στη μέση ή στα πόδια και σε άλλες ασθένειες. Το Liangong περιλαμβάνει στρέτσινγκ και κινήσεις, των διαφόρων τμημάτων του σώματος – τις μεγάλες και κύριες αρθρώσεις του κεφαλιού, των άκρων και του κορμού. Χάρη στην εκτεταμένη ποικιλία των κινήσεών του, όλο το σώμα επωφελείται από αυτό το σύνολο ασκήσεων. Δεδομένου ότι οι κινήσεις στο Liangong έχουν συγκεκριμένους θεραπευτικούς στόχους, δίνεται έμφαση στην ορθή εκτέλεσή τους..


Σιμπασι (Ταιτσί Τσι γκόνγκ


Ταοιστικά Τσι Γκονγκ


Ζαν Ζουάνγκ (Zhan Zhuang, όρθια στάση)