Τάι Τσι στο όρια μεταξύ φύσης και πόλης

Δημοσιεύτηκε από τον/την Έλσα Κασάπογλου στις

Όπως η φωτογραφία δεν μπορεί να αποτυπώσει ούτε στο ελάχιστο την ομορφιά που έχει η πανσέληνος, έτσι ακριβώς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο υπέροχα θα εξελίσσονταν τα εξωτερικά μαθήματα μας.

Μάθηματα με φόντο την Πανέμορφη Πανσέληνο και όχι μόνο...

Αυτή τη χρονιά η δέσμευση μας (των μαθητών και δική μου) να ασκηθούμε εξ ολοκλήρου σε εξωτερικό περιβάλλον, μας κάνει να χαιρόμαστε κάθε φορά και περισσότερο. Ίσως να φταίει που όλοι έχουμε βιώσει την κλεισούρα της καραντίνας, όμως τα ηλιοβασιλέματα φαντάζουν μαγικά, τα σύννεφα συναρπαστικά, και η πανσέληνος που ανέτειλε την περασμένη εβδομάδα απέναντί μας, μας έκοψε την ανάσα με την ομορφιά της. Όταν στην αρχή αυτής της σεζόν πήρα την απόφαση να κάνω όλα τα μαθήματα σε εξωτερικό χώρο δεν φανταζόμουν πόσο θα χαιρόμουν για αυτήν.

Πήρα αυτή την απόφαση λόγω των υγειονομικών συνθηκών της εποχής μας με την πανδημία. Ήθελα να διασφαλίσω ότι θα μπορούμε να ασκηθούμε με ασφάλεια, και ότι θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι στα μαθήματα χωρίς να αναγκαστώ να συμπράξω σε κανενός είδους διαχωρισμό ανθρώπων. Έτσι επέλεξα την παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά και το Πάρκο Εργατιάς στη Δραπετσώνα για να γίνονται τα μαθήματα μας. Δύο χώρους στα όρια του αστικού ιστού και της φύσης, δίπλα στη θάλασσα.

Από την αρχή του ταξιδιού μου στο Τάι Τσι Τσουάν, έκανα την προσωπική μου εξάσκηση σε εξωτερικό χώρο, τα καλοκαίρια τα μαθήματα και τα σεμινάρια η δασκάλα μου τα έκανε σε εξωτερικό χώρο, όταν με τη σειρά μου έγινα εκπαιδεύτρια τα καλοκαίρια μετέφερα τα μαθήματα μου σε πάρκα και άλση. Γιατί έτσι όλοι νιώθουμε τη σύνδεση του Τάι Τσι Τσουάν με την αρμονία της φύσης. Δεν είναι τυχαίο που οι Κινέζοι όλο το χρόνο ξεχύνονται στα πάρκα για να ασκήσουν το Τάι Τσι Τσουάν και το Τσι Γκονγκ. Ίσως ήρθε ο καιρός να το ασκήσουμε έτσι και οι υπόλοιποι λαοί.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε κι εσείς στα μαθήματα δείτε λεπτομέρειες στο Πρόγραμμα Μαθημάτων.

Κατηγορίες: Μαθήματα