Τάι Τσι Τσουάν σε ανοιχτό χώρο και φέτος

Δημοσιεύτηκε από τον/την Έλσα Κασάπογλου στις

Στιγμιότυπο από περσινό μάθημα Τάι Τσι σε εξωτερικό χώρο (παραλία φρεαττύδας), με πανσέληνο.

Κατόπιν “απαίτησης” των μαθητών τα μαθήματα Τάι Τσι Τσουάν και Τσι Γκονγκ της σχολής μας θα γίνονται σε ανοιχτό χώρο και φέτος. Open air Tai Chi Chuan λοιπόν και συγκεκριμένα στην παραλία της Φρεαττύδας, στο Ναυτικό Μουσείο, και το Πάρκο Εργατιάς στη Δραπετσώνα. Χώρους στα όρια του αστικού ιστού και της φύσης, δίπλα στη θάλασσα.

Πέρυσι για πρώτη φορά λόγω της πανδημίας έκανα όλα τα μαθήματα της χρονιάς σε εξωτερικό χώρο. Δεν ήταν κάτι που με ξένισε, από την αρχή του ταξιδιού μου στο Τάι Τσι Τσουάν, έκανα πάντα την προσωπική μου εξάσκηση σε ανοιχτό χώρο. Τα καλοκαίρια τα μαθήματα και τα σεμινάρια η δασκάλα μου τα έκανε σε εξωτερικούς χώρους κοντά στη φύση, κι όταν με τη σειρά μου έγινα εκπαιδεύτρια τα καλοκαίρια μετέφερα τα μαθήματα μου σε πάρκα και άλση. Σε τέτοιους χώρους όλοι νιώθουμε τη σύνδεση του Τάι Τσι Τσουάν με την αρμονία της φύσης. Δεν είναι τυχαίο που οι Κινέζοι ξεχύνονται όλο το χρόνο στα πάρκα για να ασκήσουν το Τάι Τσι Τσουάν και το Τσι Γκονγκ. Ίσως ήρθε ο καιρός να ασκηθούμε στο Τάι Τσι έτσι και οι υπόλοιποι λαοί.

Αυτή η επιλογή άρεσε πολύ στους μαθητές που μου ζήτησαν να μην κλειστούμε σε κάποια αίθουσα και πάλι. Έτσι επέλεξα και φέτος τα μαθήματα μας να γίνονται στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά και το Πάρκο Εργατιάς στη Δραπετσώνα. Μόνο όταν ο καιρός δεν επιτρέπει την άσκηση έξω (βροχή, χιόνια κλπ) θα μεταφερόμαστε σε μια αίθουσα.

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε κι εσείς στα μαθήματα δείτε λεπτομέρειες στο Πρόγραμμα Μαθημάτων.

Κατηγορίες: Μαθήματα