Μετακομίζουμε online

Δημοσιεύτηκε από τον/την Έλσα Κασάπογλου στις

Το Energy Taijiquan μετακομίζει Online

Για όσο διαρκούν τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας μετακομίζουμε τα μαθήματα μας στο διαδίκτυο, καθώς αυτή είναι προς στιγμή η μοναδική επιλογή προκειμένου να μην εγκαταλείψουμε την μελέτη της αγαπημένης μας τέχνης.

Το Τάι Τσι Τσουάν μας διδάσκει την ευελιξία, κι εμείς με κάθε κατάσταση που συναντάμε προσαρμόζουμε τον τόπο της μελέτη μας, άλλοτε στην αίθουσα μας, άλλοτε σε εξωτερικό χώρο και άλλοτε διαδικτυακά.

Επιλέξαμε την εφαρμογή ZOOM για να στεγάσουμε τα ψηφιακά μας μαθήματα, καθώς κατά το διάστημα του προηγούμενου lockdown τη δοκιμάσαμε μαζί με τους μαθητές και μας είναι οικεία.

Το πρόγραμμα έχει τροποποιηθεί ελαφρά ώστε να καλύπτεται ομαλά όλη η ύλη για το Τάι Τσι Τσουάν και το Τσικόνγκ για όλα τα επίπεδα των μαθητών της σχολής. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το διάστημα για εμβάθυνση σε συγκεκριμένα στοιχεία και στη συνέχεια να επανέλθουμε στα δια ζώσης μαθήματα και να ολοκληρώσουμε ομαλά την μελέτη μας.

Σαφώς τα διαδικτυακά μαθήματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όμως έχουν αρκετά θετικά χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα οι μαθητές να μπορούν να μελετήσουν σε βάθος, με περισσότερη άνεση χρόνου, και να ακολουθούν το μαγνητοσκοπημένο μάθημα ανά πάσα στιγμή.