Διαδικτυακά μαθήματα Τάι Τσι & Τσι Γκονγκ

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και θέλοντας να συμβάλουμε στην διακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ακολουθούμε τις οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π. και έχουμε διακόψει τα μαθήματα στο χώρο της σχολής έως νεοτέρας. Στο Τάι Τσι έχουμε μάθει να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοζόμαστε στα εκάστοτε δεδομένα, γι’ αυτό και τα μαθήματά μας γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου, αλλά και με ολιγάριθμες ομάδες σε εξωτερικό χώρο.

Αυτή η περίοδος ας γίνει το έναυσμα να μελετήσουμε πιο βαθιά, να βελτιωθούμε, και παράλληλα να δυναμώσουμε την υγεία μας, σωματική, αλλά και ψυχική. Γι’ αυτό, εκτός από τα μαθήματα που ήδη προσφέρονται στους μαθητές μας μέσω διαδικτύου, δημιουργήσαμε για όσους θα ήθελαν να ξεκινήσουν αυτό το διάστημα να μάθουν Τάι Τσι και Τσι Γκονγκ από το σπίτι, μια σειρά μαθημάτων μέσω Skype, Zoom, και Messenger, με τη δυνατότητα και για ιδιαίτερα, πέραν των ομαδικών.
Τα μαθήματα αυτά πλέον μπορούν να γίνονται και σε εξωτερικό χώρο.
Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε στο 6974204955 

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ


Τα μαθήματα αυτά
είναι για σας

Αν θέλετε να δυναμώσετε το σώμα σας.

Αν θέλετε να αισθάνεστε πιο ήρεμοι.

Αν θέλετε μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός σας.

Αν θέλετε να είστε πιο ισορροπημένοι.

figures-vertical-white1

Τάι Τσι 101 – Βασικές Αρχές 

Το μάθημα αυτό είναι διαμορφωμένο κατάλληλα για να ξεκινήσει κάποιος να μάθει Τάι Τσι στο σπίτι μέσω διαδικτύου. Εστιάζει κυρίως στις θεμελιώδεις αρχές του Τάι Τσι. Δεν περιλαμβάνει δύσκολες φόρμες, αντιθέτως αποτελείται από εύληπτες και εύκολες ασκήσεις, που μπορεί να κάνει κανείς χωρίς να χρειάζεται πολύ χώρο.


 Τάι Τσι Γκονγκ

Το Taijigong* γνωστό και ως Tiger Mountain είναι ένα σύνολο επαναλαμβανόμενων στατικών ασκήσεων που βασίζονται σε κινήσεις από το παραδοσιακή αργή φόρμα 108 κινήσεων και σχεδιάστηκε από τον Master Dong Hu Ling να εκτελείται σε όρθια ή και καθιστή θέση για τα άτομα με αναπηρία. Όπως υποδηλώνει το Γκονγκ στο όνομα, στοχεύει στην εργασία και στην εμβάθυνση πάνω στις αρχές του Τάι Τσι Τσουάν και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πραγματικά λεπτομερή και διεξοδική εξάσκηση, κατάλληλη για όλα τα επίπεδα, από την απλή εκμάθηση μιας στάσης, έως την εξάσκηση της εσωτερικής δύναμης.

*δεν πρέπει να συγχέεται με το Taiji Qigong(Shibashi). Το Τάι Τσι Γκονγκ


Ba duan jin Qigong 
Τσι Γκονγκ των 8 θησαυρών

Το Ba duan jin (Μπα ντουάν τζιν) που στην κυριολεξία σημαίνει “τα οκτώ κομμάτια μεταξένιου υφάσματος” (8 Brocades -μπροκάρ – πολύτιμο μεταξωτό ύφασμα) είναι ένα από τα αρχαιότερα Τσι Γκονγκ και ήταν πάντα πολύ διαδεδομένη άσκηση στην Κίνα.
Ba σημαίνει οκτώ, Duan σημαίνει κομμάτια ή τμήματα, και Jin αναφέρεται στο καλύτερο μετάξι, ή μπροκάρ. Το Jin έχει την βαθύτερη έννοια του πιο ανεκτίμητου και ευεργετικού πράγματος στην κατοχή ενός ατόμου. Το Ba Duan Jin Qi Gong αποτελείται από οκτώ στάσεις και το όνομα υποδηλώνει ότι αυτή η μορφή άσκησης είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορεί να έχει ένα άτομο.


Ταοϊστικό Τσι Γκονγκ των 5 Yin Οργάνων

Η ρουτίνα των πέντε οργάνων είναι ένα ισχυρό σύνολο κινήσεων Qigong που επικεντρώνεται στη ροή του Qi στους yin μεσημβρινούς. Το μάθημα επικεντρώνεται στη χρήση της σωματικής κίνησης, της αναπνοής και των ματιών. Δίνεται έμφαση στη σωστή στάση, τη χαλαρή αναπνοή και ακριβή εστίαση, καθώς μόνο έτσι ο ασκούμενος θα προχωρήσει με οποιαδήποτε άσκηση Qigong.


Λιανγκόνγκ

Το Liangong είναι ένα πλήρες σύνολο θεραπευτικών ασκήσεων για την πρόληψη και την θεραπεία πόνων στο λαιμό, στους ώμους, στη μέση ή στα πόδια και σε άλλες ασθένειες. Το Liangong περιλαμβάνει στρέτσινγκ και κινήσεις, των διαφόρων τμημάτων του σώματος – τις μεγάλες και κύριες αρθρώσεις του κεφαλιού, των άκρων και του κορμού. Χάρη στην εκτεταμένη ποικιλία των κινήσεών του, όλο το σώμα επωφελείται από αυτό το σύνολο ασκήσεων. Δεδομένου ότι οι κινήσεις στο Liangong έχουν συγκεκριμένους θεραπευτικούς στόχους, δίνεται έμφαση στην ορθή εκτέλεσή τους..