Διαδικτυακά μαθήματα Τάι Τσι & Τσι Γκονγκ

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και θέλοντας να συμβάλουμε στην διακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ακολουθούμε τις οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π. και έχουμε διακόψει τα μαθήματα στο χώρο της σχολής έως νεοτέρας. 

Το Τάι Τσι Τσουάν μας διδάσκει την ευελιξία, κι εμείς με κάθε κατάσταση που συναντάμε προσαρμόζουμε τον τόπο της μελέτη μας, άλλοτε στην αίθουσα μας, άλλοτε διαδικτυακά και άλλοτε με ολιγάριθμες ομάδες σε εξωτερικό χώρο όταν μας επιτραπεί. 

Στην παρούσα φάση επιλέξαμε την εφαρμογή ZOOM για να στεγάσουμε τα ψηφιακά μας μαθήματα, καθώς κατά το διάστημα προηγούμενου lockdown τη δοκιμάσαμε μαζί με τους μαθητές και μας είναι οικεία.

Το πρόγραμμα της σχολής έχει τροποποιηθεί ελαφρά ώστε να καλύπτεται ομαλά όλη η ύλη για το Τάι Τσι Τσουάν και το Τσικόνγκ για όλα τα επίπεδα των μαθητών της σχολής. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το διάστημα για εμβάθυνση σε συγκεκριμένα στοιχεία και στη συνέχεια να επανέλθουμε στα δια ζώσης μαθήματα και να ολοκληρώσουμε ομαλά την μελέτη μας.

Σαφώς τα διαδικτυακά μαθήματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όμως έχουν αρκετά θετικά χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα οι μαθητές να μπορούν να μελετήσουν σε βάθος, με περισσότερη άνεση χρόνου, και να ακολουθούν το μαγνητοσκοπημένο μάθημα ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχουν κατάλληλα μαθήματα για όλα τα επίπεδα. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε στο 6974204955

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ


Τα μαθήματα αυτά
είναι για σας

Αν θέλετε να δυναμώσετε το σώμα σας.

Αν θέλετε να αισθάνεστε πιο ήρεμοι.

Αν θέλετε μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός σας.

Αν θέλετε να είστε πιο ισορροπημένοι.

figures-vertical-white1

taiji fundamnetals qigong 

Το Taiji Fundamentals Qigong (Τσι Γκονγκ των Θεμελιωδών του Τάι Τσι) του Μάστερ Alex Dong είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα  ασκήσεων που απευθύνεται εξίσου σε ασκούμενους ή μη στο Τάι Τσι Τσουάν. Τα οφέλη του συστήματος είναι πολλά. Σε σωματικό επίπεδο αυξάνει σημαντικά την ευλυγισία, τη δύναμη, και την ενέργεια, βελτιώνει τη στάση, το συντονισμό των κινήσεων, την αντοχή, την ισορροπία και τη σταθερότητα. Για τους ασκούμενους στο Τάι Τσι Τσουάν είναι ιδανικό για όλα τα επίπεδα και όλα τα στυλ καθώς βοηθά  να κατανοήσουν και να μελετήσουν τις θεμελιώδεις αρχές και ενέργειες, και να αποκτήσουν σταθερή και γερή βάση.  Δεν περιλαμβάνει δύσκολες φόρμες, αντιθέτως αποτελείται από εύληπτες και εύκολες ασκήσεις, που μπορεί να κάνει κανείς χωρίς να χρειάζεται πολύ χώρο. (Δείτε περισσότερα)


 Τάι Τσι Γκονγκ

Το Taijigong* γνωστό και ως Tiger Mountain είναι ένα σύνολο επαναλαμβανόμενων στατικών ασκήσεων που βασίζονται σε κινήσεις από το παραδοσιακή αργή φόρμα 108 κινήσεων και σχεδιάστηκε από τον Master Dong Hu Ling να εκτελείται σε όρθια ή και καθιστή θέση για τα άτομα με αναπηρία. Όπως υποδηλώνει το Γκονγκ στο όνομα, στοχεύει στην εργασία και στην εμβάθυνση πάνω στις αρχές του Τάι Τσι Τσουάν και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια πραγματικά λεπτομερή και διεξοδική εξάσκηση, κατάλληλη για όλα τα επίπεδα, από την απλή εκμάθηση μιας στάσης, έως την εξάσκηση της εσωτερικής δύναμης.

*δεν πρέπει να συγχέεται με το Taiji Qigong(Shibashi). Το Τάι Τσι Γκονγκ


Ba duan jin Qigong 
Τσι Γκονγκ των 8 θησαυρών

Το Ba duan jin (Μπα ντουάν τζιν) που στην κυριολεξία σημαίνει “τα οκτώ κομμάτια μεταξένιου υφάσματος” (8 Brocades -μπροκάρ – πολύτιμο μεταξωτό ύφασμα) είναι ένα από τα αρχαιότερα Τσι Γκονγκ και ήταν πάντα πολύ διαδεδομένη άσκηση στην Κίνα.
Ba σημαίνει οκτώ, Duan σημαίνει κομμάτια ή τμήματα, και Jin αναφέρεται στο καλύτερο μετάξι, ή μπροκάρ. Το Jin έχει την βαθύτερη έννοια του πιο ανεκτίμητου και ευεργετικού πράγματος στην κατοχή ενός ατόμου. Το Ba Duan Jin Qi Gong αποτελείται από οκτώ στάσεις και το όνομα υποδηλώνει ότι αυτή η μορφή άσκησης είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορεί να έχει ένα άτομο.


Ταοϊστικό Τσι Γκονγκ των 5 Yin Οργάνων

Η ρουτίνα των πέντε οργάνων είναι ένα ισχυρό σύνολο κινήσεων Qigong που επικεντρώνεται στη ροή του Qi στους yin μεσημβρινούς. Το μάθημα επικεντρώνεται στη χρήση της σωματικής κίνησης, της αναπνοής και των ματιών. Δίνεται έμφαση στη σωστή στάση, τη χαλαρή αναπνοή και ακριβή εστίαση, καθώς μόνο έτσι ο ασκούμενος θα προχωρήσει με οποιαδήποτε άσκηση Qigong.


Λιανγκόνγκ

Το Liangong είναι ένα πλήρες σύνολο θεραπευτικών ασκήσεων για την πρόληψη και την θεραπεία πόνων στο λαιμό, στους ώμους, στη μέση ή στα πόδια και σε άλλες ασθένειες. Το Liangong περιλαμβάνει στρέτσινγκ και κινήσεις, των διαφόρων τμημάτων του σώματος – τις μεγάλες και κύριες αρθρώσεις του κεφαλιού, των άκρων και του κορμού. Χάρη στην εκτεταμένη ποικιλία των κινήσεών του, όλο το σώμα επωφελείται από αυτό το σύνολο ασκήσεων. Δεδομένου ότι οι κινήσεις στο Liangong έχουν συγκεκριμένους θεραπευτικούς στόχους, δίνεται έμφαση στην ορθή εκτέλεσή τους..

error: Content is protected !!